differences between silicone & tpe sex toys

Hoe zie je het verschil tussen siliconen & TPE seksspeeltjes?

augustus 08, 2024
Hé jij! Ben je je aan het verdiepen in de wereld van seksspeeltjes? Dan ben je vast wel eens populaire materialen zoals siliconen en TPE tegengekomen.

Het is superbelangrijk om te weten waarin siliconen en TPE speeltjes van elkaar verschillen. Niet alleen omdat deze materialen anders aanvoelen, maar ook omdat ze verschillende praktische voordelen hebben.

Zijn siliconen seksspeeltjes veilig? Absoluut. Siliconen zijn sterk, makkelijk schoon te maken en veilig voor iedereen.

TPE is zachter en flexibeler, en heeft iets meer onderhoud nodig dan siliconen. Hoe veilig TPE seksspeeltjes zijn? Dat lees je hier ook!

In dit artikel lees je alles over deze twee populaire materialen, en wie weet, misschien ontdek je wel een nieuwe favoriet!

Kenmerken van siliconen seksspeeltjes

siliconen seksspeeltjes

Siliconen zijn enorm populair als het om seksspeeltjes gaat en dat is niet zonder reden. Laten we eens kijken waarom siliconen zo’n geliefde materiaalkeuze is.


Lange levensduur

Siliconen seksspeeltjes zijn de marathonlopers van de genotsindustrie. Ze zijn gemaakt om jarenlang mee te gaan en zijn uitstekend bestand tegen slijtage.

Slijten siliconen seksspeeltjes? Niet snel, en daarom zijn ze ook vaak duurder dan speeltjes van TPE.

In tegenstelling tot materialen die na verloop van tijd slijten, zullen siliconen speeltjes hun vorm behouden - zelfs bij frequent gebruik.

Dus als je op zoek bent naar een seksspeeltje dat levenslang meegaat, is siliconen de beste keuze.


Niet-poreus en hypoallergeen

Een van de grootste voordelen van siliconen is dat het niet poreus is. Dit betekent dat het materiaal niets kan absorberen, en dus ook geen bacteriën kan huisvesten. Hierdoor is het heel makkelijk schoon te maken en dus een hygiënische keuze.

Bovendien zijn siliconen hypoallergeen en van medische kwaliteit, waardoor het een lichaamsveilig materiaal is. Ook als je een gevoelige huid hebt of vatbaar bent voor allergieën, is de kans op een allergische reactie praktisch nihil.


Sterk maar toch soepel

Siliconen bieden de perfecte balans tussen stevigheid en flexibiliteit. Het is soepel genoeg om comfortabel aan te voelen, maar tegelijkertijd stevig genoeg om voldoende druk te geven.

Dit maakt siliconen speeltjes ongelofelijk veelzijdig en geschikt voor talloze toepassingen, van subtiele tot intense stimulatie.

Of je nu droomt van een realistische ervaring of een abstract avontuurtje, er is altijd een siliconen speeltje dat bij jou past.


Hoge kwaliteit en meestal duurder

Aan kwaliteit hangt doorgaans een prijskaartje en siliconen speeltjes zijn over het algemeen duurder dan TPE.

Maar laat je niet afschrikken door de prijs - een premium seksspeeltje van siliconen is een investering in genot én je gezondheid.

De superieure kwaliteit van siliconen betekent dat je waar voor je geld krijgt - een product dat niet alleen geweldig aanvoelt, maar ook veilig is en lang meegaat.

Zie het als het verschil tussen een goede wijn en een goedkoop biertje, de ervaring is gewoon niet te vergelijken.



Kenmerken van TPE seksspeeltjes

TPE seksspeeltjes

TPE (thermoplastisch elastomeer) is een ander geliefd speeltjesmateriaal. Het dankt zijn populariteit vooral aan het ongeëvenaard realistische gevoel.


Zacht en levensecht

Het eerste dat je opvalt aan TPE seksspeeltjes is waarschijnlijk de ongelofelijke zachtheid van het materiaal. TPE staat bekend om zijn zijdezachte gevoel, dat haast niet te onderscheiden is van echte huid.

Het is de ideale keuze als je op zoek bent naar een levensechte ervaring. Dit materiaal kan het zintuiglijke aspect van je solospel een compleet nieuwe dimensie geven.


Poreus en gevoelig voor bacteriën

Hoewel TPE en siliconen allebei unieke voordelen hebben, kleeft er aan TPE ook een nadeel: het is een poreus materiaal. Dit betekent dat het vloeistoffen kan absorberen, wat vervolgens kan leiden tot bacteriegroei. Niet ideaal dus.

Om de boel hygiënisch te houden, is het belangrijk om je speeltjes grondig en zorgvuldig schoon te maken. Toy cleaner en het gebruik van condooms kan helpen om bacteriegroei te voorkomen en de levensduur van je TPE speeltjes te verlengen.


Minder duur maar ook minder slijtvast

Als je geen kapitaal wil uitgeven aan siliconen seksspeeltjes, is TPE een voordelig alternatief.

Het is over het algemeen goedkoper dan siliconen, waardoor het een prima keuze is voor beginners of voor wie eens wat anders wil uitproberen zonder hoge kosten te maken.

Houd er wel rekening mee dat TPE minder lang meegaat dan siliconen. Je speeltje zal sneller slijten, zeker als het intensief wordt gebruikt of niet goed wordt onderhouden.

Hoewel TPE misschien niet uitblinkt op het gebied van duurzaamheid of hygiëne is dit realistische en voordelige materiaal toch een bijzonder grote speler in de wereld van seksspeeltjes.

Of je nu net komt kijken of al over een uitgebreide collectie beschikt, TPE seksspeeltjes zijn perfect om een vleugje realisme aan je avontuurtjes toe te voegen.



Hoe zie je het verschil tussen siliconen en TPE seksspeeltjes?

TPE seksspeeltjes

Weet je niet zeker of je een siliconen of TPE speeltje in handen hebt? Met deze handige tips kun je ze in no-time uit elkaar houden.

Gevoel en textuur

    • Silicone: als je een siliconen speeltje vasthoudt, zul je merken dat het glad en stevig aanvoelt. Het heeft een hoogwaardige textuur die degelijk en robuust oogt. Siliconen zijn niet té hard, maar veren niet mee als je erop duwt.

    • TPE: in tegenstelling tot siliconen voelt TPE zacht en flexibel aan. Als het lijkt alsof het je een warme knuffel wil geven, is het waarschijnlijk TPE. Dit materiaal is ontworpen om zo echt realistisch mogelijk aan te voelen, daarom is het buigzamer en vele malen zachter dan siliconen.

Geur

    • Silicone: een van de makkelijkste manieren om een siliconen speeltje te herkennen, is door eraan te ruiken. Siliconen hebben meestal een neutrale geur, wat ideaal is voor mensen die gevoelig zijn voor luchtjes. Als je zo goed als niks ruikt, heb je waarschijnlijk te maken met siliconen.

    • TPE: TPE kan daarentegen een sterke chemische of rubberachtige geur afgeven, vooral als je speeltje nieuw is. Dit komt door de materialen die worden gebruikt bij de productie van TPE. Als je speeltje ruikt alsof het zo uit een laboratorium komt, is de kans groot dat het van TPE gemaakt is.

Buigzaamheid

    • Silicone: siliconen speeltjes behouden hun vorm en hardheid. Ze kunnen variëren van stijf tot flexibel, maar veren of buigen niet ver mee. Ze zijn ontworpen om een stabiele ervaring te bieden zonder hun vorm te verliezen.

    • TPE: TPE speeltjes zijn een stuk buigzamer en kunnen makkelijk worden bewogen. Kun je het speeltje moeiteloos buigen, draaien of samenknijpen? Dan is het waarschijnlijk gemaakt van TPE. Dankzij de hoge mate van flexibiliteit voelen TPE seksspeeltjes zo realistisch aan.


Conclusie

Het beste materiaal voor een seksspeeltje is niet alleen een kwestie van gevoel - het moet ook bij je persoonlijke behoeften en gewoonten passen. Bepaal daarom voor jezelf welke voordelen jij het belangrijkst vindt.

Siliconen zijn sterk, supermakkelijk schoon te maken en gaan levenslang mee. Bij TPE staan realisme en prijs op een gedeelde eerste plek, maar vergeet niet dat dit materiaal het nodige onderhoud vereist.

Korte terugblik

    • Silicone: slijtvast, onderhoudsvriendelijk en hypoallergeen.
    • TPE: superzacht, voelt levensecht, maar vereist meer onderhoud.

Klaar om jouw nieuwe favoriet te vinden? Ontdek een uitgebreid aanbod van siliconen en TPE seksspeeltjes bij Motsutoys.

Of je nu op zoek bent naar een betrouwbare partner voor het leven of een sensuele ontmoeting die niet van echt te onderscheiden is - bij ons vind je het!

Schrijf je in voor de Motsutoys nieuwsbrief

This form is protected by reCAPTCHA - the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.