What is a pocket pussy? Everything you need to know
Pocket Pussy
10 min leestijd

Wat is een Pocket Pussy? Alles Wat je Moet Weten

januari 26, 2024

Bereid je voor op een adembenemende reis door de wereld van pocket pussies! Deze wonderlijke apparaatjes, ook wel bekend als kunstvagina’s of masturbators, zijn ontworpen om je solo-seksleven extra opwindend te maken. Maar deze handige gadgets zijn meer dan gewone seksspeeltjes - ze bieden een manier om je lichaam te verkennen en te ontdekken waar jouw hart écht sneller van gaat kloppen.

Dit onderwerp kan misschien voor wat rode oortjes zorgen, maar laten we eerlijk zijn: een goed geïnformeerde keuze is nu eenmaal een betere keuze. Dus laten we beginnen en samen alle ins en outs van deze geweldige uitvinding ontdekken!

De geschiedenis van pocket pussies 

gefossiliseerde zak kutvorm

Geloof het of niet, maar de geschiedenis van kunstvagina’s voert ons duizenden jaren terug in de tijd. 

De oude Grieken, Romeinen, Chinezen en Japanners - stuk voor stuk culturen die vroege versies bedachten van wat we tegenwoordig kunstvagina’s noemen.

Stel je die eenzame jagers en ruige soldaten eens voor die op improvisatie waren aangewezen en zelf primitieve masturbators in elkaar knutselden van allerhande natuurlijke materialen - over vindingrijkheid gesproken!

Van obscuur naar gangbaar

We maken een sprong naar het eind van de 19e eeuw, waar de eerste geruchten over commerciële seksspeeltjes en kunstvagina’s de ronde deden. Maar pas aan het eind van de jaren zeventig maakte de eerste masturbator zijn officiële debuut. Dit bracht een ware revolutie teweeg op het gebied van seksueel genot voor mannen. In Japan, waar kunstvagina’s ‘onaholes’ worden genoemd, werd het aanbod aanzienlijk verbeterd dankzij de ontwikkeling van innovatieve materialen, structuren en ontwerpen. Japanse onaholes staan dan ook bekend om hun hoge kwaliteit.

De Fleshlight en daarna

Toen was daar in juli van 1998 de Fleshlight, een naam die nu gelijk staat aan genot. Vanaf dat moment draaide het niet alleen om het namaken van een echte vagina, maar om het verleggen van de grenzen van seksueel plezier. Tegenwoordig zijn kunstvagina’s en andere seksspeeltjes een veelbesproken onderwerp in de VS en Europa. Het aanbod is gigantisch en varieert van ultrarealistisch tot zeer fantasierijk - met texturen en eigenschappen die je knieën doen knikken van genot!

Levensecht gevoel

Minstens net zo belangrijk als het ontwerp is het materiaal waar een kunstvagina van is gemaakt. Voor een levensecht gevoel heb je de keuze uit verschillende materialen: van zacht plastic, latex en TPE tot het ultra-realistische Cyberskin. Elk materiaal heeft zijn eigen specifieke kenmerken, sommige zijn elastisch en rekken mee, terwijl andere een stevige grip bieden en strakker aanvoelen. Pocket pussies zijn niet alleen bedoeld om je zo snel mogelijk een hoogtepunt te bezorgen, maar helpen je ook je diepste verlangens te doorgronden en je seksualiteit met een open blik (en een beetje glijmiddel!) te verkennen.

De keuze is reuze

sexslaaf zeemonster en draak doordrenkt zak kutjes

Kunstvagina’s zijn er in allerlei soorten en maten, elk ontworpen om aan verschillende wensen te voldoen. Van realistisch tot abstract, er is voor ieder wat wils:

  • Realistische replica’s: realistische pocket pussies komen het dichtst in de buurt van een echte vagina en worden door velen als extra opwindend ervaren.

  • Abstract avontuur: op zoek naar iets aparts? Abstracte ontwerpen bieden een uniek gevoel dat verder gaat dan alledaagse sensaties. De formaten kunnen sterk variëren, sommige modellen zijn slechts enkele centimeters lang, terwijl andere meer diepte en intensiteit bieden.

  • Thematisch plezier: heb je ooit gefantaseerd over een specifiek scenario of hentai-personage? Pocket pussies met een thema laten je stoutste dromen uitkomen. Sommige kunstvagina’s zijn zelfs gebaseerd op je favoriete pornosterren!

  • Doe-het-zelf pocket pussy: hoewel de meeste mensen de voorkeur geven aan een kant-en-klaar speeltje, gaan sommigen liever zelf aan de slag om hun ideale masturbator te creëren.

 

Welk materiaal heeft je voorkeur?

Het juiste materiaal kan een wereld van verschil maken. Dit zijn alle voor- en nadelen op een rijtje:

  • Siliconen: de superster onder de seksspeeltjes. Het is veilig, niet-poreus en voelt oh-zo-echt.
    • Pluspunt: eenvoudig schoon te maken en slijtvast.
    • Minpunt: doorgaans duurder, maar elke cent waard vanwege de kwaliteit en veiligheid.

  • TPE (thermoplastisch elastomeer): zacht, elastisch en voordelig.
    • Pluspunt: voelt levensecht aan.
    • Minpunt: poreus, dus vereist grondige reiniging en onderhoud.

  • Cyberskin en andere high-tech materialen: ontworpen om zo dicht mogelijk in de buurt van echte huid te komen.
    • Pluspunt: ultra-realistische ervaring.
    • Minpunt: zeer poreus en vereist speciaal onderhoud.

  • Latex: voor wie gek is op flexibel, rekbaar materiaal.
    • Pluspunt: slijtvast en elastisch.
    • Minpunt: niet geschikt voor mensen met een latexallergie.

Texturen: van mild tot intens

De binnenkant van een pocket pussy is eigenlijk waar het allemaal om draait. Variaties in textuur spelen een belangrijke rol in je uiteindelijke ervaring. 

  • Ribbels en noppen: deze texturen bieden extra stimulatie en verhogen het genot bij elke stoot.
  • Spiralen en patronen: specifiek ontworpen om een wervelwind van sensaties op te wekken, ideaal voor een dynamische ervaring.
  • Aanpasbare strakheid: bij sommige kunstvagina’s kun je de strakheid zelf aanpassen, voor een op maat gemaakte beleving en intensiteit. 

 

Alles draait om jouw genot

Het type, het materiaal en de structuur die je kiest hebben allemaal invloed op je uiteindelijke beleving. Bedenk wat je opwindt, wat lekker voelt en welke eisen je stelt op het gebied van hygiëne en onderhoud. Wat de beste pocket pussy voor jou is, hangt volledig af van je persoonlijke voorkeuren. Ga dus voor het speeltje dat het beste aansluit op jouw unieke behoeften.

Gebruik en onderhoud

een pocket onder de huid schoonmaken

Een veilige, bevredigende en hygiënische ervaring is meer dan het moment suprême alleen. Om zo lang mogelijk van je pocket pussy te kunnen genieten, is het belangrijk om goed voor je speeltje (en jezelf) te zorgen.

Veiligheid voorop 

  • Lees de gebruiksaanwijzing: elk speeltje is anders. Lees altijd de instructies om alles uit je pocket pussy te halen.
  • Glijmiddel: gebruik het juiste soort glijmiddel. Glijmiddel op waterbasis is over het algemeen geschikt voor de meeste materialen, maar kijk dit altijd even na. 
  • Controleer op schade: inspecteer je speeltje voor elk gebruik om eventuele scheuren of barsten op te sporen en verwondingen of de groei van bacteriën te voorkomen.
  • Luister naar je lichaam: als iets niet goed voelt, stop dan. Comfort en veiligheid moeten altijd op de eerste plek staan. 

Onderhoudstips: lange levensduur en goede hygiëne

  • Na afloop: maak je speeltje na elk gebruik goed schoon. Dit is niet alleen een kwestie van hygiëne, maar ook belangrijk om de kwaliteit van het materiaal te behouden.
  • Materiaalkeuze: verschillende materialen hebben verschillende onderhoudsbehoeften. Siliconen speeltjes kunnen vaak worden uitgekookt of gereinigd met een bleekoplossing, terwijl poreuze materialen zoals TPE en Cyberskin speciale verzorging vereisen om bacteriegroei te voorkomen.
  • Grondig drogen: bacteriën en schimmels houden van vocht. Zorg ervoor dat je speeltje helemaal droog is voordat je hem opbergt.
  • Regelmatige check-ups: zelfs met de beste verzorging kunnen materialen na verloop van tijd achteruitgaan. Houd de staat van je speeltje dus goed in de gaten.

 

Geheime verstopplekjes: opslag en privacy

  • Discrete locatie: bewaar je speeltje op een koele, droge en veilige plek, uit de buurt van priemende ogen en schadelijke omgevingsfactoren zoals direct zonlicht.
  • Gescheiden opbergen: als je meerdere speeltjes hebt, berg ze dan apart op om interactie tussen het materiaal te voorkomen. Sommige materialen kunnen namelijk niet goed door één deur, waardoor schade ontstaat.
  • Veilig en schoon: berg je speeltjes op in de originele verpakking of een speciaal opbergzakje om stof en bacteriën op afstand te houden.
  • Achter slot en grendel: schaf een opbergdoos met slot of een kluisje aan voor extra privacy en gemoedsrust.

 

Gezondheid en veiligheid

man die glijmiddel en zakkut houdt

Je welzijn heeft de hoogste prioriteit als het aankomt op persoonlijk genot. Door je speeltjes op een veilige manier te gebruiken, kun je optimaal genieten van een opwindende én verantwoorde solosessie. Hieronder vind je alle essentiële tips:

Kies verstandig: lichaamsveilige materialen

  • Ken je materiaal: verdiep je in materialen zoals siliconen, TPE en glas, die bekend staan om hun veiligheid en kwaliteit.
  • Vermijd rotzooi: laat materialen met ftalaten of andere schadelijke chemicaliën links liggen. Als je iets niet zeker weet, doe dan zelf onderzoek of raadpleeg een expert.
  • Doe de allergenencheck: houd rekening met eventuele allergieën, zoals een latexallergie.

Veiligheid voorop: gezondheidsrisico’s vermijden

  • Schoon en droog: regelmatig en grondig schoonmaken voorkomt de groei van bacteriën die tot infecties kunnen leiden.
  • Luister naar je lichaam: als je ongemak, pijn of ongewone symptomen ervaart, stop dan met het gebruik van het speeltje en neem indien nodig contact op met je huisarts.
  • Sharing is niet altijd caring: als je speeltjes deelt, gebruik dan een condoom of maak ze tussendoor schoon om de verspreiding van soa’s te voorkomen.

Het belang van glijmiddel

  • Vind de juiste match: sommige soorten glijmiddel kunnen bepaalde materialen aantasten. Glijmiddel op basis van siliconen is bijvoorbeeld niet geschikt voor siliconen speeltjes.
  • Wondertjes op waterbasis: als je twijfelt, zit je met glijmiddel op waterbasis altijd goed. Het is geschikt voor bijna alle speeltjes en kan makkelijk worden schoongemaakt.
  • Puur natuur: als je een gevoelige huid hebt, ga dan op zoek naar natuurlijk of biologisch glijmiddel dat geen irriterende stoffen bevat.

 

Het psychologische aspect

lijm die uit de punt druipt

Masturberen, een onderwerp waar nog vaak een taboe op rust, is een natuurlijk en gezonde activiteit die nog leuker wordt door het gebruik van speeltjes. Seksspeeltjes helpen je om te ontdekken wat je echt lekker vindt, kunnen je zelfvertrouwen vergroten en je intieme momenten een nieuwe dimensie geven - of je nu solo of samen met je partner geniet. De psychologische aspecten van seksspeeltjes brengen allerlei voordelen met zich mee: persoonlijke groei, een betere band met je partner en een dieper inzicht in seksueel welzijn. Maar een gezonde houding ten opzichte van zelfliefde is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is het zo belangrijk om deze veelvoorkomende misvattingen en mythes de wereld uit te helpen.

Mythes en misverstanden

Hoewel seksspeeltjes voor mannen tegenwoordig steeds meer geaccepteerd worden, bestaan er nog altijd veel misverstanden over soloseks. 

Mythe 1: als je seksspeeltjes gebruikt, kom je niet aan je trekken

Veel mensen denken dat het gebruik van seksspeeltjes een teken van ontevredenheid is over iemands seksleven. Het is juist een manier om je seksuele ervaringen te verrijken, of je nu single bent of een relatie hebt.

Mythe 2: seksspeeltjes maken je minder gevoelig

Er wordt weleens gezegd dat het gebruik van seksspeeltjes je lichaam minder gevoelig maakt voor andere vormen van stimulatie. Hoewel het waar is dat je lichaam kan wennen aan specifieke sensaties, kun je dit gemakkelijk voorkomen door afwisseling aan te brengen en af en toe een pauze in te lassen.

Mythe 3: echte mannen hebben geen seksspeeltjes nodig

Deze mythe wekt de indruk dat mannen nooit hulp nodig hebben op seksueel gebied. Seksspeeltjes zijn bedoeld voor alle genders. Ze verhogen simpelweg het genot en doen niets af aan je mannelijkheid (of vrouwelijkheid).

Mythe 4: seksspeeltjes zijn vies en onhygiënisch

Als je je seksspeeltjes goed schoonmaakt en onderhoudt, is er niet onhygiënisch aan. De misvatting dat speeltjes per definitie vies zijn, draagt bij aan het stigma en de schaamte die sommige mannen voelen.

Mythe 4: seksspeeltjes zijn een vervanging voor je partner

Het idee dat partners zich vervangen voelen door seksspeeltjes is een veelvoorkomende angst, vooral binnen relaties. Door goed te communiceren en samen te experimenteren, kunnen seksspeeltjes jullie intieme band juist versterken, in plaats van vervangen.

Impact op relaties en persoonlijke voldoening

Het gebruik van seksspeeltjes zoals pocket pussies kan een positieve impact hebben op je seksleven, zowel solo als met je partner. Ze bieden een toegankelijke manier om je seksuele voorkeuren te verkennen, je lichaam beter te leren kennen en nieuwe vormen van intimiteit met je partner te ontdekken. De lessen die je leert tijdens je solo-avontuurtjes kunnen tot een beter inzicht leiden in je diepste seksuele verlangens en die van je partner. Door de mythes rondom seksspeeltjes te ontkrachten, kun je onbevangen beginnen aan een ontdekkingsreis die niet alleen fysiek genot, maar ook mentale en emotionele verrijking belooft.

Koopadvies

Klaar om de beste pocket pussy te vinden, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Maak je geen zorgen! In deze praktische gids geef ik je de beste tips om de perfecte masturbator voor mannen te vinden. Vergelijk het met het vinden van het juiste paar sneakers, maar dan een tikje spannender. 

Waar moet je rekening mee houden?

  • De maat is meer dan een getal: net zoals bij schoenen is de juiste pasvorm belangrijk - niet te strak en niet te los. Bedenk wat voor jou goed voelt.
  • Materiaal waar je blij van wordt: het materiaal van je speeltje maakt een groot verschil. Siliconen voelen glad aan, TPE is superzacht en Cyberskin voelt levensecht. Kies iets waar jij niet vanaf kunt blijven.
  • Variatie houdt de boel spannend: aan de binnenkant van pocket pussies vind je allerlei interessante patronen. Houd je van glad of liever wat ribbels en noppen? Kies een structuur waar jouw hart sneller van gaat kloppen.
  • Grote schoonmaak: niemand wordt blij van een smerige slaapkamer, toch? Dat geldt ook voor je speeltje. Ga op zoek naar iets dat je makkelijk kunt schoonmaken, tenzij je zin hebt om telkens je handen uit de mouwen te steken.
  • Extra toeters en bellen: sommige kunstvagina’s beschikken over extra functies, van vibraties tot VR-ondersteuning. Zie je deze samensmelting van technologie en sensatie wel zitten? Ga dan op zoek naar een high-tech speeltje.

 

Vind de perfecte match

  • Het draait om jou: net zoals iedereen zijn eigen favoriete ijssmaak heeft, zijn je persoonlijke voorkeuren in de slaapkamer ook doorslaggevend bij het uitzoeken van je nieuwe speeltje.
  • Lees de reviews: de mening van echte gebruikers kan je veel vertellen over het speeltje in kwestie: hoe voelt het, hoe lang gaat het mee en hoe makkelijk is het schoon te maken?
  • Houd rekening met je levensstijl: als je altijd onderweg bent, zoek je misschien een compact speeltje dat makkelijk mee op reis kan. Heeft privacy de hoogste prioriteit? Kies dan een discreet ontwerp dat niet snel in het oog springt.

 

Slim shoppen

  • Betrouwbaarheid: shop alleen bij betrouwbare winkels of webshops. Dit zorgt ervoor dat je een origineel product ontvangt, dat is gemaakt van veilige materialen.
  • Privacy: ga op zoek naar winkels die discrete verzending en betaling garanderen. Je nieuwsgierige buurvrouw heeft niets te maken met de inhoud van jouw pakketje.
  • Retourneren: controleer altijd het retourbeleid, voor het geval dat. Onthoud wel dat de meeste winkels geen gebruikte artikelen aannemen, om voor de hand liggende redenen.

 

Wettelijke en ethische overwegingen

De wetgeving rondom seksspeeltjes verschilt wereldwijd enorm. In sommige landen zijn ze volkomen ingeburgerd, terwijl er in andere landen strenge beperkingen worden opgelegd. In sommige Amerikaanse staten gelden bijvoorbeeld merkwaardige wetten over het aantal seksspeeltjes dat je mag bezitten en in bepaalde landen geldt zelfs een totaalverbod. Doe eerst onderzoek naar de plaatselijke wetgeving voordat je een seksspeeltje aanschaft of mee op reis neemt. Het is altijd beter om goed geïnformeerd en voorbereid op pad te gaan.

Verantwoorde productie: waar komt je speeltje vandaan?

De reis die jouw speeltje aflegt van de fabriek naar jouw slaapkamer moet ethisch verantwoord en transparant zijn. Kies voor merken die eerlijk zijn over hun productieproces en goede arbeidsomstandigheden garanderen. Het is belangrijk dat jouw genot niet ten koste gaat van het welzijn van iemand anders. Houd ook rekening met de impact van de gebruikte materialen op het milieu en jouw gezondheid. Goedkopere materialen kunnen schadelijk zijn voor je lichaam en de natuur. Een investering in kwaliteit is een investering in veiligheid en duurzaamheid. En als je een dierenliefhebber bent, controleer dan of je speeltje is gemaakt door een diervriendelijk merk.

Leeftijd doet ertoe: verantwoord genieten

Seksspeeltjes zijn uitsluitend voor volwassenen. In de meeste landen betekent dat een leeftijd van 18 jaar, maar dit kan per land verschillen. Als je meerderjarig bent, ben je in staat om geïnformeerde en verantwoorde beslissingen te nemen over je seksuele welzijn. Maar het gaat er niet alleen om dat je oud genoeg bent, het is ook belangrijk dat je de juiste voorlichting krijgt. Wees je bewust van de mogelijke risico’s van het gebruik van seksspeeltjes en gebruik het product altijd volgens de voorschriften. Verantwoord gebruik garandeert een ervaring die zowel prettig als veilig is.

Conclusie

Seksspeeltjes zoals pocket pussies zijn meer dan een leuke gadget voor in bed. Ze bieden een manier om jezelf en je seksuele voorkeuren dieper te doorgronden en de intieme band met je partner te versterken.  Maar net zoals bij elk ander avontuur zijn verantwoorde keuzes de sleutel tot succes.

Informeer jezelf goed over de producten die je gebruikt en erken het belang van veiligheid en wederzijdse instemming. Daarnaast is communicatie cruciaal. Eerlijke en openhartige discussies over seksueel welzijn zijn nodig om het taboe te doorbreken. In een wereld waarin masturbators voor mannen vaak gehuld zijn in geheimzinnigheid, kan openlijk over seks praten een positieve impact hebben - of dat nu met je vrienden, partner of huisarts is.

Alleen door met elkaar in gesprek te gaan, worden mythes ontkracht, kennis verspreid en wederzijds begrip vergroot.

Veel plezier!

Schrijf je in voor de Motsutoys nieuwsbrief

This form is protected by reCAPTCHA - the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.