verschillende soorten TPE seksspeeltjes

Maximaal genot, minimale slijtage: de ultieme gids voor het onderhoud van TPE seksspeeltjes

april 24, 2024

Heb je een seksspeeltje van TPE dat wel wat extra aandacht kan gebruiken? Je bent niet de enige!

Voordat je overhaaste conclusies trekt over de kwaliteit van de onahole in kwestie, is het belangrijk om eerst goed te kijken wat er precies aan mankeert.

Is het gewoon een geval van slijtage of is er iets anders aan de hand? TPE, dat heerlijk zachte materiaal, zorgt ervoor dat seksspeeltjes levensecht aanvoelen. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, want dit materiaal heeft wat extra aandacht nodig om in topvorm te blijven.

Lees snel verder en ontdek hoe je jouw seksspeeltjes van TPE in perfecte staat kunt houden!

Wat is TPE?

Maximizing Pleasure Minimizing Wear The Ultimate Guide to TPE Sex Toy Care Blog

Thermoplastisch elastomeer, ofwel TPE, is een eersteklas materiaal dat wordt gebruikt om seksspeeltjes zo realistisch mogelijk te laten aanvoelen.

Het is een mix van plastic en niet-giftige oliën, waardoor het materiaal niet alleen flexibel is, maar ook zacht en veerkrachtig aanvoelt.

In vergelijking met seksspeeltjes van andere materialen is TPE enorm veelzijdig en biedt het een levensechte textuur. Door het materiaal op een bepaalde manier te bewerken, wordt het zijdezacht en is het een geweldige keuze voor wie op zoek is naar een realistische beleving.

Maar het zachte gevoel is niet de enige reden voor de populariteit van TPE.

Dankzij de flexibiliteit van het materiaal kan het makkelijk oprekken, buigen en draaien, waardoor het ideaal is voor speeltjes die op meerdere manieren te gebruiken zijn.

Van dildo’s tot masturbators, TPE kan zowat in elke vorm worden gegoten. Zo ben je altijd verzekerd van een persoonlijke en intens bevredigende ervaring.

De soepele, flexibele textuur van TPE belooft een levensecht gevoel, dat je onahole transformeert van een simpel seksspeeltje tot een echte intieme beleving.

Maar zoals bij zoveel hoogwaardige materialen, vereist TPE wat zorg en aandacht om je speeltje in topconditie te houden.

Veelvoorkomende misvattingen en problemen

Maximizing Pleasure Minimizing Wear The Ultimate Guide to TPE Sex Toy Care Blog

Laten we het simpel houden! Je weet nu dat TPE geliefd is vanwege het fantastische, levensechte gevoel, toch?

Het is ook een stevig materiaal dat bestand is tegen temperatuurschommelingen en chemische aantasting. Dit betekent dat TPE niet snel zal slijten of beschadigen bij normaal gebruik.

Dus hoe zit het dan met problemen zoals loslatend of afbladderend materiaal? Dit wordt vaak verkeerd begrepen.

Maar wat gebeurt er dan precies? Meestal is het gewoon oppervlakkig vuil, bijvoorbeeld restjes glijmiddel, lichaamsvocht of zelfs je favoriete onderhoudspoeder.

Een laagje onderhoudspoeder heeft een beschermende werking en voorkomt dat het materiaal plakkerig wordt, zodat het zacht blijft aanvoelen.

Onderhoudspoeder is cruciaal om de textuur van TPE intact te houden, zodat het niet plakkerig wordt en geen viezigheid, stof of pluisjes aantrekt.

Meestal is het dus niet het materiaal zelf dat wordt aangetast, maar externe invloeden die restanten achterlaten op het oppervlak.

Kortom, TPE is een stevig, veerkrachtig materiaal met een lange levensduur. Dus als je afbladdering op het oppervlak opmerkt, kan het tijd zijn om je speeltje eens grondig te reinigen.

Een goede schoonmaakbeurt kan verwarring voorkomen en zorgt ervoor dat je TPE seksspeeltje niet alleen lekker, maar ook veilig in gebruik is.

Zo maak je TPE speeltjes schoon

Maximizing Pleasure Minimizing Wear The Ultimate Guide to TPE Sex Toy Care Blog

Laten we nu eens kijken hoe je jouw TPE speeltjes op een echte VIP-behandeling kunt trakteren!

Zie het als een dagje wellness voor je ondeugende vriendin, Aska Mai, of welk ander TPE speeltje je ook in huis hebt.

Hieronder lees je hoe je jouw TPE seksspeeltjes in topvorm houdt, zodat ze altijd klaarstaan voor een opwindend avontuurtje.

Stap 1: een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je begint met schoonmaken, is het belangrijk om eerst je nagels te knippen! TPE is sterk, maar kan scheuren als je niet voorzichtig te werk gaat. 

Stap 2: een zachte hand

Draai het speeltje binnenstebuiten als dit mogelijk is, zodat je de viezigheid uit alle hoekjes en gaatjes kunt krijgen.

Is je speeltje aan de kwetsbare kant? Houd het dan onder de kraan en gebruik je vingers om de binnenkant schoon te maken. Ga voorzichtig, maar grondig te werk.

Stap 3: zeep en warm water

Gebruik bij het schoonmaken van TPE seksspeeltjes altijd lauw water, een neutrale zeep of een toy cleaner, zoals een reiniger op waterbasis. Stel je voor dat je een vintage cabriolet gaat wassen, daar gebruik je toch ook geen allesreiniger voor?

Behandel je speeltje met hetzelfde respect en gebruik altijd een mild schoonmaakmiddel, zodat het materiaal niet wordt aangetast.

Stap 4: vlekken behandelen

Last van hardnekkige vlekken? Geen paniek! Giet een klein scheutje slaolie of babyolie op een stukje keukenpapier en dep dit voorzichtig op de vlek. Het is net alsof je een vlek uit je favoriete trui probeert te krijgen: met een beetje zorg en aandacht kom je een heel eind.

Stap 5: droog en schoon

Haal na het wassen elk druppeltje vocht weg met een zachte, niet-pluizende handdoek of een droogproduct dat hier speciaal voor is ontworpen, zoals droogsticks. Laat het speeltje altijd volledig drogen voordat je het opbergt.

Stap 6: de kracht van poeder

Zodra je speeltje helemaal droog is, kun je wat onderhoudspoeder, maizena of talkpoeder aanbrengen om plakkerigheid te voorkomen. Zie het als een laagje poedersuiker over een taart: het is de finishing touch voor jouw meesterwerk.

Stap 7: slim opbergen

Bewaar je speeltje op een koele, donkere plek uit de buurt van nieuwsgierige ogen - eigenlijk precies zoals je een siliconen of glazen speeltje zou opbergen. 

In tegenstelling tot poreuze speeltjes zullen er niet snel bacteriën groeien op TPE, maar het is wel belangrijk om onahole van TPE uit fel zonlicht te houden. Zo voorkom je aantasting van het materiaal.

De juiste opslag

Maximizing Pleasure Minimizing Wear The Ultimate Guide to TPE Sex Toy Care Blog

Bij het opbergen van TPE speeltjes is het belangrijk om de juiste omgeving te kiezen.

Laten we eens kijken hoe je jouw speeltjes in perfecte conditie kunt houden, zodat ze jarenlang meegaan.

Zonlicht: een sluwe saboteur

TPE seksspeeltjes en zonlicht zijn als olie en water - ze gaan niet samen! Ultraviolette straling is namelijk de grootste vijand van TPE. Het tast het materiaal aan en kan je speeltje zelfs laten smelten.

Als je een TPE speeltje, zoals de Aska Mai, langdurig blootstelt aan zonlicht (vooral in een warme zomer), kan het een kleverige boel worden.

Bewaar je speeltjes daarom altijd op een koele, donkere plek - net zoals je een kostbaar kunstwerk zou beschermen tegen fel zonlicht.

Temperatuur: hoe warmer, hoe flexibeler

De temperatuur van de omgeving speelt een belangrijke rol in de levensduur van je TPE speeltjes. Een hoge temperatuur kan TPE te zacht maken of vervormen, terwijl een te lage temperatuur het materiaal broos kan maken.

Bewaar je speeltjes daarom op een plek met een gematigde en stabiele temperatuur. Zie het als een reep chocolade: te warm en het smelt, te koud en het verliest zijn lekkere textuur.

De juiste verpakking

Berg je TPE speeltje liever niet op in een eenvoudig plastic tasje. Dun plastic kan olie uit het materiaal onttrekken, waardoor het achteruit zal gaan.

Een stoffen zakje of tasje is een betere keuze, en zorgt voor een ademende maar beschermende omgeving.

Een doos van (PET)-plastic is steviger en voorkomt het onttrekken van olie, maar kan vervormingen van het oppervlak veroorzaken als het niet precies past.

Kies een opslagmethode die past bij de vorm en kwetsbaarheid van jouw TPE seksspeeltje, zodat het altijd klaarstaat voor gebruik.

Ga voorzichtig met TPE om

TPE speeltjes houden niet van een ruige aanpak. Vermijd hardhandig uitrekken of buigen, zeker als het speeltje daar niet voor gemaakt is.

Overmatige belasting kan het materiaal beschadigen, wat tot slijtage en scheuren kan leiden. Behandel je TPE seksspeeltje met de nodige zorg, zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten.

Vergeet niet: hoe je je speeltje opbergt en gebruikt kan een grote impact hebben op de levensduur. 

TPE seksspeeltjes onderhouden en repareren

Het onderhouden en repareren van TPE speeltjes vraagt om een zorgvuldige aanpak. Zo blijven jouw onaholes van TPE als nieuw aanvoelen:

Heeft je TPE speeltje een laagje stof aangetrokken?

  • Grote schoonmaak: begin met een grondige schoonmaakbeurt. Gebruik een zachte borstel of doek om stof en vuil voorzichtig van het oppervlak te vegen. Dit voorkomt dat er een laagje vormt dat na verloop van tijd hard kan worden of kan gaan bladderen.

  • Blaas het materiaal nieuw leven in: breng na het schoonmaken een kleine hoeveelheid lichaamsveilige olie (die geschikt is voor TPE) aan op het oppervlak van het speeltje. Dit vernieuwt het materiaal en herstelt de zachtheid en elasticiteit die verloren gaat door het aangetrokken stof. Verspreid de olie gelijkmatig om verzadiging te voorkomen.

Is het speeltje beschadigd of niet goed schoongemaakt?

  • Kleine scheurtjes repareren: als er kleine barstjes of scheurtjes zijn ontstaan door agressieve schoonmaakmiddelen of een ruige aanpak, kun je die repareren met een lijm of patch die speciaal voor TPE is gemaakt. Dit is echter een tijdelijke oplossing die het materiaal niet volledig kan herstellen.

  • Het oppervlak behandelen: als je speeltje stug aanvoelt of minder elastisch is geworden door verkeerd schoonmaken, kan een conditioner of olie voor TPE helpen om de flexibiliteit te herstellen. Deze producten dringen door in het oppervlak en vullen een deel van de weekmakers aan die tijdens het schoonmaken verloren zijn gegaan.

Hoe voorkom je toekomstige schade?

  • Voorlichting: het is belangrijk dat jij en anderen die het speeltje gebruiken weten hoe het moet worden behandeld. Dat wil zeggen: de juiste schoonmaakproducten, overmatige hitte vermijden en het speeltje op de juiste manier opbergen om het in topvorm te houden.

  • Regelmatige inspectie: controleer de staat van je TPE speeltje regelmatig om eventuele schade of problemen vroeg op te sporen. Let op tekenen van slijtage, scheuren of barstjes en onderneem direct actie als het nodig is. Zo voorkom je dat de schade onomkeerbaar wordt. 

Het is misschien niet altijd mogelijk om TPE terug naar zijn oorspronkelijke staat te brengen, zeker als er sprake is van aanzienlijke schade. Maar door deze stappen te volgen, kun je de levensduur van je speeltje verlengen en blijft het veilig in gebruik.

Conclusie

Kortom, het onderhoud van je TPE seksspeeltjes draait niet alleen maar om schoonmaken - het is ook een kwestie van de nodige aandacht en verzorging.

TPE is een materiaal van medische kwaliteit en heeft een groot aantal voordelen te bieden, mits je het op de juiste manier schoonmaakt en onderhoudt.

Degelijk onderhoud zorgt ervoor dat elk opwindend avontuurtje zowel plezierig als veilig is. Dus behandel je speeltjes met zorg en ze zullen je blijven belonen met hoogtepunt na hoogtepunt!

Schrijf je in voor de Motsutoys nieuwsbrief

This form is protected by reCAPTCHA - the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.