verschillende soorten seksspeeltjes in bagage
Sex Toys
10 min leestijd

Reisgids voor 2024: met seksspeeltjes door security

januari 29, 2024

Als man die de fijnere pleziertjes van het leven wel waardeert, begrijp ik het dilemma maar al te goed: zijn seksspeeltjes te zien op luchthavenscanners?

Ik besloot er zelf achter te komen. In deze gids deel ik mijn bevindingen, vooral voor andere mannen die ook niet zonder hun speeltjes kunnen.

Kom te weten hoe je vol vertrouwen door de luchthavenbeveiliging gaat en ervoor zorgt dat jouw privégenot ook echt privé blijft. 

Zo geniet je op reis net zo vlot en zorgeloos van je avontuurtjes als thuis!

Hoe werken bagagescanners?

Luchthaven veiligheidscontrole met personeel en monitor

De luchthavenbeveiliging lijkt soms wel een scène uit een spionagefilm, maar dan zonder spannend deuntje.

Maar als je begrijpt hoe de technologie precies werkt, kun je gênante momenten vermijden en vlot inchecken. 

Laten we eens kijken hoe die bagagescanners werken.

Zo werken bagagescanners op luchthavens

Je bagage verdwijnt in de scanner … wat nu? In de scanner wordt je tas gescand met röntgenstralen, een soort onzichtbare lichtstralen.

Deze stralen gaan door zachtere materialen zoals katoenen shirts heen en worden geabsorbeerd door voorwerpen met een grotere dichtheid, zoals dat leuke gadget dat je hebt meegenomen.

Het resultaat? Een gedetailleerd beeld van wat er in je tas zit op het scherm.

Wat luchthavenscanners zoal oppikken

Wat ziet de waakzame securitymedewerker precies op het scherm? Verschillende materialen worden in verschillende kleuren weergegeven:

  • Siliconen: Siliconen speeltjes zien er meestal uit als zachte vormen in kleuren als oranje of groen. Ze vallen op, maar nu ook weer niet overdreven.
  • Metaal: Metalen voorwerpen zijn op het scherm blauw of zwart en springen daarom echt in het oog. Als er dus metaal in je speeltje zit, zal het niet onopgemerkt blijven.
  • Plastic: Plastic voorwerpen zitten ergens in het midden en krijgen meestal een groene kleur. Ze zijn wel zichtbaar, maar vallen niet al te veel op.

Houd vooral dit in gedachten: je persoonlijke spullen zijn dan wel te zien op het scherm, maar securitymedewerkers zijn getrainde professionals.

Ze zijn op zoek naar potentiële bedreigingen als wapens of explosieven en zullen dus niet wakker liggen van jouw persoonlijke voorkeuren.

De regels rond seksspeeltjes

TSA-agent inspecteert de koffer van een reiziger

Als je je seksspeeltjes mee op vakantie neemt, moet je enkele regels volgen. Gelukkig hoeft dat geen extra stress op te leveren.

Ga goed voorbereid naar de luchthaven, dan ben je in no-time aan je gate!

Tips voor handbagage

  • Kijken mag: Je speeltje wordt sowieso opgepikt door de bagagescanner, daar kom je niet omheen. Gelukkig is het voor het beveiligingspersoneel niets nieuws, dus je hoeft je nergens voor te schamen.
  • Pak maar in: Stop je speeltje in een doorzichtig plastic zakje. Securitymedewerkers zien dan meteen wat het is en hoeven er verder niet aan te zitten: hygiënisch, efficiënt en snel.

Hoe zit het met ruimbagage?

  • Houd het discreet: Wil je liever niet dat je speeltjes op het computerscherm verschijnen? Stop ze dan in je ruimbagage, dan hoef je je er geen zorgen over te maken.
  • Pak slim in: Leg je speeltjes bovenaan in je koffer. Zo verlopen handmatige controles een stuk vlotter en wordt er ook niet door de rest van je spullen gewroet.

Batterijen

Speeltjes op batterij zijn niet altijd even handig voor security, maar zo kun je problemen vermijden:

  • Weg met de batterijen: Haal de batterijen uit je speeltje voordat je het inpakt, zodat het niet per ongeluk in je koffer kan worden aangezet.
  • Oplaadbare speeltjes: Heb je een oplaadbaar model, zorg dan dat de aan-uitknop niet per ongeluk kan worden ingedrukt. Je wilt natuurlijk niet dat je tas plots gaat trillen op de luchthaven!

Wat zijn de regels?

In Europa mag je seksspeeltjes meestal gewoon meenemen in je ruimbagage of handbagage, maar check voor de zekerheid even de regels van de specifieke luchthaven.

Je hoeft je speeltjes niet aan te geven bij de douane, tenzij je ernaar wordt gevraagd.

Uiteindelijk wil je zo vlot mogelijk en zonder gedoe door security. Door je persoonlijke artikelen verstandig in te pakken, vermijd je onnodige vragen en problemen.

Eenmaal op je bestemming kun je doen en laten wat je maar wilt, nog even geduld! Controleer de richtlijnen voor je vlucht zodat je zonder stress op vakantie kunt vertrekken.

8 tips om probleemloos te reizen met seksspeeltjes

Seksspeeltje in koffer van reiziger

Maak je niet te druk om het inpakken van je seksspeeltjes: al die opwinding kan wel wachten tot op je bestemming.

Volg gewoon deze tips om discreet te reizen met je persoonlijke gadgets, zonder gênante veiligheidsalarmen. Pak je koffers slim in en houd je privézaken privé:

Wie slim is, is discreet

  1. Kies verstandig: Heb je verschillende speeltjes om uit te kiezen, ga dan voor een kleiner en minder opvallend exemplaar dat minder ruimte inneemt en niet al te veel in het oog springt tijdens de securitycontrole.
  2. Zorg voor extra bescherming: Stop je speeltje in een zachte (hand)doek om het extra discreet in te pakken en te beschermen tegen stoten en krassen.
  3. Stop het in een plastic zakje: Een doorzichtig plastic zakje is niet alleen goed voor toiletartikelen, maar ook voor je speeltjes. Het houdt ze schoon en als je tas gecontroleerd moet worden, is het meteen duidelijk wat het is. Dat geldt ook voor glijmiddel!
  4. Houd je aan maximaal 100 ml glijmiddel: Het zou maar stom zijn als je niet door je speeltje wordt tegengehouden, maar door een te groot flesje glijmiddel in je handbagage. Ga gewoon naar je plaatselijke drogisterij voor een reisflesje.
  5. Laat je favoriete seksspeeltje thuis: Het gebeurt natuurlijk niet altijd, maar securitymedewerkers mogen je speeltje in beslag nemen als ze niet zeker weten of het wel veilig is. Vermijd teleurstelling en neem een alternatief mee, gewoon voor het geval dat.

Sla geen loos alarm

  1. Zet speeltjes uit: Zorg dat speeltjes op batterij uit staan en haal als het kan de batterijen eruit. Dan gaat je tas zeker niet spontaan trillen en zoemen.
  2. Houd kabels apart en gebruik de vergrendelingsfunctie: Als je je speeltje kunt vergrendelen, doe dat dan zeker. Houd opladers en kabels apart, want een wirwar aan kabels ziet er nogal verdacht uit op de scanner.
  3. Leg je speeltje bovenaan: Als je je speeltje meeneemt in je handbagage, leg het dan bovenaan. Zo maak je het voor het beveiligingspersoneel heel wat makkelijker en hoeven ze verder niet aan de rest van je spullen te zitten.

Internationale reizen met seksspeeltjes

Een kleine waarschuwing voor fervente reizigers: hoewel seksspeeltjes in je bagage meestal geen probleem zijn in de VS en Europa, is dat in andere delen van de wereld mogelijk anders.

In sommige delen van het Midden-Oosten zijn seksspeeltjes bijvoorbeeld uit den boze. Reis je naar een bestemming met strengere regels, dan is het verstandig om de lokale wetgeving even te googelen.

Met seksspeeltjes door security

TSA-agent analyseert röntgenfoto's van bagage

Stel dat het beveiligingspersoneel je speeltje toch even wil controleren. Maak je geen zorgen!

Hier heb je een handige gids om in zulke situaties het hoofd koel te houden.

Stap 1: blijf kalm

Stel je voor: je bent op de luchthaven en je tas wordt eruit gepikt. Je hart doet vast een kleine drumsolo, maar het is belangrijk om het hoofd koel te houden.

Adem diep in en onthoud dat je allesbehalve de enige reiziger bent met persoonlijke spullen. Securitymedewerkers zijn professionals en zullen niet over je privéleven oordelen.

Stap 2: wees eerlijk

Als een medewerker je op je speeltje wijst of er vragen over stelt, kun je het beste gewoon eerlijk zijn. Zeg op een rustige en zakelijke toon: "Ja, dat is een persoonlijk artikel". 

Je hoeft er niet uitgebreid over te vertellen. Een direct en eenvoudig antwoord is voor iedereen het beste.

Stap 3: vraag zo nodig om privacy

Heb je het liever niet in het openbaar over je speeltjes? Vraag dan gerust om wat meer privacy.

Vraag beleefd: "Kunnen we dit alstublieft in een privéruimte bespreken?" De meeste medewerkers begrijpen dat je dit discreet wilt afhandelen en maken er geen probleem van.

Stap 4: wees behulpzaam en communiceer helder

Als je tas gecontroleerd moet worden, werk dan gewoon mee. Bied aan je tas zelf te openen of het betreffende artikel te laten zien.

Zo neem je een open houding aan en laat je zien dat je niets te verbergen hebt. Bovendien verloopt het proces zo sneller en minder vervelend.

Step 5: weet wat je rechten zijn

Niet vergeten: als je je op een gegeven moment niet op je gemak voelt of twijfels hebt bij de procedure, mag je altijd vragen stellen.

Je hebt het recht om te weten waarom je tas eruit is gepikt en wat ze precies zoeken. Als je het proces begrijpt, maak je je meteen minder zorgen.

Welke seksspeeltjes mogen mee op vakantie?

KYO Capsule 2 seksspeeltje in een koffer

Ik ga op reis en ik neem mee … speeltjes op reisformaat: hier heb je enkele tips om de juiste keuze te maken.

Klein maar fijn

  • Lekker compact: Kleinere speeltjes zijn een goed idee als je licht wilt reizen. Kies een compact en discreet model dat niet te veel ruimte in beslag neemt. Ze passen makkelijk in je tas en trekken niet al te veel aandacht bij de bagagecontrole.
  • Discreet design: Sommige speeltjes zijn ontzettend discreet en kunnen doorgaan voor alledaagse voorwerpen, bijvoorbeeld een USB-stick of een grappig gadget. Ze zijn perfect voor reizigers die het vooral belangrijk vinden om discreet te blijven.

Batterijen: ja of nee?

  • De voordelen van speeltjes op batterij: Het grootste voordeel van speeltjes die op batterijen werken, is dat ze altijd klaar zijn voor gebruik. Vergeet zeker de batterijen er niet uit te halen of het speeltje op slot te zetten om gênant gezoem onderweg te vermijden. De meeste moderne speeltjes zijn voorzien van een reisslot: ideaal voor op het vliegtuig.
  • De voordelen van niet-elektrische speeltjes: Heb je geen zin in onhandig gedoe, ga dan voor speeltjes zonder batterijen of kabels. Denk maar aan siliconen ringen of handmatige masturbators. Deze handige speeltjes zijn perfect om zorgeloos mee te reizen en er is geen risico op onbedoeld gezoem.

De ideale reisgenoot

  • Ga voor multifunctioneel: Speeltjes met meerdere functies of instellingen zijn ideaal. Deze veelzijdige modellen geven je meer waar voor je geld en besparen ruimte in je bagage.
  • Kies het juiste materiaal: Kies voor stevige materialen die tegen een stootje kunnen. Siliconen zijn top: makkelijk schoon te maken, duurzaam en niet zo gevoelig voor temperatuurschommelingen als andere materialen.

Mijn verhalen vanaf het vliegveld

De afgelopen jaren heb ik met meer seksspeeltjes in m'n bagage rondgereisd dan de meeste mensen zouden durven dromen.

Na enkele verrassingen weet ik nu als geen ander hoe ik mijn speciale reisgenootjes in vliegende vaart door security krijg.

Een koffertje vol

Op weg naar een internationale beurs kom ik op een drukke luchthaven met mijn handbagage vol met onze nieuwste modellen. Je raadt het al: mijn tas moet gecontroleerd worden.

De securitymedewerker haalt met opgetrokken wenkbrauwen een van de zorgvuldig verpakte producten uit mijn tas. "Het is voor een handelsbeurs", mompel ik.

Hij knikt, doet een snelle check met een teststrip en ik kan weer verder. Wat ik daarvan heb geleerd? Eerlijkheid duurt echt het langst.

Een lesje batterijveiligheid

Tijdens een lange vlucht is er plots een gezoem te horen vanuit het bagagerek. Even vergeten dat ik een speeltje op batterijen bij me heb.

Ik wissel een stille blik uit met een medewerker en zet het gezoem snel uit. Sindsdien controleer ik een paar keer of alles wel echt uit staat.

Culturen verschillen

Elk land heeft zo zijn eigen regels op het gebied van seksspeeltjes. Voor een reis naar Dubai moest ik alles goed opzoeken en bepaalde spullen thuis laten.

Respect voor de cultuur is cruciaal, zeker op bestemmingen met strenge regels.

Internationale reizen met seksspeeltjes

man die een pocket pussy in zijn reistas stopt

De houding tegenover seksspeeltjes verschilt van land tot land. Als iets op de ene plek algemeen aanvaard is, wil dat niet zeggen dat je er ergens anders niet mee in de problemen kunt komen.

1. Doe je huiswerk

Lees voordat je vertrekt de wetten rond seksspeeltjes in het land van bestemming. Hoewel de meeste landen in het westen er niet zo'n probleem van maken, zijn er in bepaalde andere landen strenge regels.

2. Landen met een streng verbod

Er zijn bepaalde bestemmingen waarvoor je je speeltjes maar beter thuis laat. Bijvoorbeeld:

  • Mauritius: Seksspeeltjes zijn op dit prachtige eiland uit den boze.
  • Verenigde Arabische Emiraten: Plekken als Dubai zijn dan wel de definitie van luxe, maar ze trekken een harde grens bij seksspeeltjes. Toeristen die ermee worden betrapt, riskeren zware strafrechtelijke sancties.
  • Maldiven: De Maldiven staan bekend om hun adembenemende schoonheid, maar seksspeeltjes worden er als 'pornografisch materiaal' beschouwd, wat ten strengste verboden is.
  • Thailand: Op deze populaire vakantiebestemming worden seksspeeltjes als aanstootgevend beschouwd. Als je ermee wordt betrapt, kan dit leiden tot inbeslagname en mogelijk strafrechtelijke vervolging. 
  • Saudi-Arabië: Saudi-Arabië staat bekend om zijn conservatieve opvattingen en seksspeeltjes vallen er onder illegaal pornografisch materiaal.
  • Vietnam: Sinds 2011 is het illegaal om in Vietnam seksspeeltjes te kopen of in te voeren. 
  • Koeweit: In dit islamitische land is import/export van seksspeeltjes streng verboden.

Veelgestelde vragen

Zijn siliconen te zien op securityscanners? Ja, siliconen voorwerpen, waaronder seksspeeltjes als siliconen buttplugs, zijn te zien op luchthavenscanners. Deze scanners zijn ontworpen om allerlei materialen te detecteren en siliconen zien er op het scherm meestal uit als een silhouet van het voorwerp.

Wat als mijn seksspeeltje per ongeluk wordt aangezet in mijn tas? Allereerst: geen paniek. Het gebeurt vaker dan je denkt. Als je tas plots begint te zoemen, leg dan gewoon uit dat het een elektronisch apparaat voor persoonlijk gebruik is. Securitymedewerkers begrijpen wat je bedoelt. Ze zullen het misschien licht amusant vinden, maar ze hebben al wel meer gezien.

Zijn er bepaalde seksspeeltjes waar je niet mee kunt vliegen? De meeste soorten speeltjes zijn geen probleem. Vermijd alles wat kan worden aangezien voor een wapen of schadelijk toestel. Vergeet ook niet dat je bij de beveiligingscheck mogelijk extra wordt gecontroleerd afhankelijk van het materiaal en design van je speeltje.

Kan ik mijn seksspeeltje maar beter aangeven bij security? Dat hoeft niet, maar wees wel eerlijk als ze ernaar vragen. Je hoeft niet meer te zeggen dan: "Dat is een persoonlijk artikel". Securitymedewerkers zijn er voor de veiligheid, niet om over je te oordelen.

Hoe ga ik door security in een land met strikte regels rond seksspeeltjes? Voorbereiding is alles. Als je in een land bent met strenge regels en je speeltje wordt gesignaleerd, blijf dan rustig en werk mee. Bereid je erop voor dat je speeltje mogelijk in beslag wordt genomen. Daarom is het soms beter om bepaalde speeltjes thuis te laten.

Zijn er bepaalde seksspeeltjes die ideaal zijn voor op reis? Jazeker! Veel merken hebben compacte, discrete en zelfs onopvallende speeltjes die eruitzien als alledaagse voorwerpen. Ze zijn ideaal voor op reis, want het securitypersoneel zal er niet raar van opkijken.

Kan ik seksspeeltjes meenemen in mijn handbagage? Ja, hoor. Seksspeeltjes mogen zowel in de handbagage als in de ruimbagage.

Maakt het materiaal van het speeltje uit voor de beveiligingscontrole? Het materiaal van je speeltje maakt voor het securitypersoneel niet uit (maar de metaaldetector pikt natuurlijk alleen speeltjes van metaal op).

Zijn dildo's te zien op het scherm van de scanner? Ja. Het personeel denkt misschien dat het iets anders is of doet er verder niks mee, maar je dildo is zeker zichtbaar.

Klaar voor take-off?

Nu weet je alles wat je moet weten om discreet de wereld rond te reizen met je intieme gadgets.

Of je nu een compact en discreet model zoekt of een multifunctioneel speeltje dat voor variatie zorgt zonder te veel plaats in te nemen: wij hebben wat je zoekt. 

En niet vergeten: een goede voorbereiding is het halve werk. Zo reis je zonder stress. Veel reisplezier en geniet van je avontuurtjes, waar je ook bent!

Schrijf je in voor de Motsutoys nieuwsbrief

This form is protected by reCAPTCHA - the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.