voor- en nadelen van aftrekken

Wat zijn de voor- en nadelen van masturberen voor mannen?

september 18, 2024

Iedereen doet het, maar niemand praat erover. Ja, ik heb het over masturberen.

Of je nu vrijgezel bent, een relatie hebt of na een lange dag gewoon even wilt ontspannen, het is altijd lekker om jezelf een handje te helpen.

Maar zoals alles in het leven heeft het zo zijn voor- en nadelen.


Voordelen van masturberen

man masturberend

1. Zelfontdekking en seksueel bewustzijn

Masturberen is als een work-out van je seksuele kunsten.

Je ontdekt wat je lekker vindt, waar je kippenvel van krijgt en waar je gewoon helemaal gek van wordt.

Volgens seksuologen kan het begrijpen van je eigen lichaam door masturbatie je seksuele bewustzijn en prestaties met een partner aanzienlijk verbeteren.

Het is net als trainen voor de grote wedstrijd: ken je sterke punten, verbeter je zwakke punten en je prestaties tussen de lakens worden er alleen maar beter op.


2. Minder stress en een beter humeur

Zware dag gehad? Niets is zo ontspannend als een goede aftrekbeurt.

En als je klaarkomt, maken je hersenen endorfine vrij, die feelgoodhormonen die dienen als natuurlijke stressverlichting.

Onderzoek heeft aangetoond dat masturbatie het cortisolniveau (het stresshormoon) kan verlagen, wat goed is voor de ontspanning en je humeur. Zo zegt de natuur eigenlijk: doe even rustig, jongen.


3. Gezonde prostaat

Nog een leuk weetje: regelmatig klaarkomen kan zelfs goed zijn voor je prostaat.

Onderzoek toont aan dat frequente masturbatie kan helpen om het risico op prostaatkanker te verminderen door schadelijke gifstoffen weg te spoelen en ervoor te zorgen dat alles daar beneden goed blijft werken.

Het voelt dus niet alleen lekker, maar is ook nog eens gezond.


4. Betere nachtrust

Val je moeilijk in slaap? Probeer in plaats van schaapjes eens orgasmes te tellen.

Het vrijkomen van oxytocine en prolactine tijdens het klaarkomen helpt je lichaam te ontspannen en weg te dromen.

Deze hormonen zijn als natuurlijke kalmerende middelen, waardoor masturbatie een uitstekend ritueel is voor het slapengaan.


5. Betere prestaties in bed

Oefening baart kunst, toch? Door te masturberen kun je experimenteren met je uithoudingsvermogen en controle. Zo heb je alvast een streepje voor als je met een partner tussen de lakens duikt.

Je kunt je uithoudingsvermogen trainen, nieuwe technieken uitproberen en ontdekken wat je echt lekker vindt.

Bovendien kan het helpen om faalangst te verminderen omdat je je seksuele reacties beter kent. Zo kun je alvast even opwarmen voor de hoofdact.



De beste seksspeeltjes voor masturbatie

En dan nu het leuke deel. Of je nu een masturbatie-expert bent of nog aan het begin staat van je solo-avontuur, met de juiste speeltjes wordt het een spektakel.

Van onaholes tot minisekspoppen: er is iets voor iedereen.

Onaholes: een fuckbuddy in zakformaat

Onaholes zijn wonderlijk. Ze voelen levensecht aan en houden het interessant dankzij hun gevarieerde texturen en vormen. Hier heb je een paar aanbevelingen die altijd indruk maken:

1. Pretty After School JK

Pretty After School JK

Heb je weleens gefantaseerd over die onschuldige tijden op de schoolbanken? Pretty After School JK brengt die fantasie tot leven met het zachte, elastische materiaal en de fijne texturen binnenin.

Deze onahole ligt comfortabel in de hand, zodat je op verkenning kunt gaan wanneer je daar ook zin in hebt.

In de tunnel zitten 5 erogene zones, elk met unieke nopjes en ribbels voor gevarieerde texturen en stimulatie.


2. Tennis Girl

Tennis Girl

Als je hard wordt van sportief, dan is Tennis Girl jouw perfecte match. Geniet van de strakke, geribbelde binnenkant en het voelt net alsof je bij een sexy atlete naar binnen glijdt.

Na de zachte ingang met massagebultjes sluit ze zich strakker om je heen. De G-spot bovenaan drukt tegen je aan en de stimulatienopjes (net zuignapjes) zorgen voor extra genot.

Dan word je omhuld door een organische textuur: dikke ribbels wervelen langs de lengte van de tunnel en worden omzoomd door kleinere ribbels die ontelbare kleine 'poortjes' vormen waar je doorheen kunt duwen. Zo kom je dichter en dichter bij je hoogtepunt.


3. Gokusai Uterus Hard

Gokusai Uterus Hard

Mag het nog een tikje intenser? De Gokusai Uterus Hard is ook visueel ontzettend opwindend, geïnspireerd op X-Ray Hentai. Zie hoe je pik het poesje uitrekt en lekker opvult.

Deze ona is gemaakt van hoogwaardig elastomeer en voelt zacht en elastisch aan, maar biedt toch wat meer weerstand dan standaard materiaal.

Dat wil zeggen dat de tunnel strakker en intenser aanvoelt.

Wanneer je je penis door de baarmoeder duwt en de ring over je eikel voelt glijden, sluiten de baarmoederwanden zich rondom om je heen. Dit zorgt voor zachte, maar voortdurende stimulatie. En ondertussen voel je de getextureerde tunnel lekker zijn werk doen.

Dus zó heeft Roodkapje de wolf ervan overtuigd haar niet op te eten...



Minisekspoppen: een levensgrote fantasie


Wil je het levensecht, dan moet je voor een minisekspop gaan.

Deze beauty's bieden een ongelooflijk realistische fullbody-ervaring dankzij hoogwaardige materialen zoals TPE en silicone. Dit zijn een paar van de beste opties:

1. Manga Doll Izumi

Manga Doll Izumi

Fan van anime? Dan is deze voor jou. Veel sekspoppen zijn gemaakt om er zo realistisch mogelijk uit te zien, of net als een pop. Maar als leuke anime-meiden jouw ding zijn, heb je iets anders nodig.

Dan vind je jouw match in Izumi. Met haar grote blauwe ogen, een puntig gezicht, een klein mondje en korte roze haren komt ze rechtstreeks uit een Japanse manga.

Haar peervormige borsten, smalle taille en ronde kont zijn prachtig in verhouding.

Ze is geen superdunne barbie, maar net een beetje squishy. De witte bikini past haar perfect en benadrukt haar perfecte rondingen.


2. Jackpot Slut Queen

Jackpot Slut Queen

Met een prachtig curvy figuur en gespreide benen is Jackpot Slut Queen de ultieme sekspop om je favoriete standjes en je stoutste kinks te proberen.

Met deze beauty win je de jackpot: een sletterig gezichtje, lekkere tieten, een smalle taille en kutje dat smeekt om gevuld te worden... Met deze sexy meid zul je je geen moment vervelen.

De combinatie van anime-looks met realistische texturen is een droom die uitkomt. Perfect voor wie op zoek is naar het beste van twee werelden. Maak je klaar voor een avontuur!


3. TPE Mini Sex Doll Suki

TPE Mini Sex Doll Suki

Mini Sex Doll Suki is compact en toch ontzettend realistisch. Het TPE-materiaal voelt zacht aan en is toch duurzaam, zodat het er lekker wild aan toe kan gaan.

Met Suki kun je heerlijk intieme avontuurtjes beleven.

Suki heeft een volledig metalen skelet, zodat je haar in veel verschillende standjes kunt zetten. Het frame bestaat uit dunne metalen stangen met scharnieren, dus ze buigt alleen op plekken die er natuurlijk uitzien.

Suki's handen zijn misschien wel haar uniekste kenmerk. Ze heeft tien beweegbare vingers – veel poppen hebben een soort wanten – met nageltjes om het extra realistisch te maken.

Ideaal voor die levensechte look en leuk als je foto's van haar wilt maken!



De nadelen van masturbatie

Droevige man masturbeert

Hier moeten we het ook even over hebben. Masturberen is een heerlijk deel van je routine, maar soms moet je wel even oppassen. Alles met mate, ook masturberen. Laten we eens kijken waarom.



Overdaad

Heb je een rukbeurt weleens boven vrienden of verantwoordelijkheden verkozen? Dan moeten er alarmbellen gaan rinkelen.

Als je zoveel zit te rukken dat het je leven overneemt, is het misschien tijd om even op de rem te trappen.

Als je een dwangmatige behoefte hebt aan masturberen, je verantwoordelijkheden negeert en geen interesse meer hebt in andere dingen, kan het zijn dat je té veel hebt genoten.

Wat raden de experts aan? Doe alles met mate en zoek een balans. Als je denkt dat je weleens met een verslaving zou kunnen kampen, roep dan professionele hulp in.


Desensibilisatie

Weet je nog toen je van elke aanraking moest rillen van genot? Als dat nu niet meer zo is, ben je misschien minder gevoelig geworden.

Constante, intense stimulatie kan je lichaam minder responsief maken. Zo kan het spelen wat saaier worden, zowel alleen als met een partner.

Zorg voor wat afwisseling om je gevoeligheid op peil te houden. Probeer verschillende technieken, neem pauzes en houd het niet bij één soort stimulatie. Zo houd je het leuk en spannend.


Tijdrovend

We snappen het, soms is een solosessie de perfecte manier om te ontspannen. Maar als je er elke dag uren aan besteedt, is het tijd om je planning even opnieuw in te delen.

Masturbatie kan al snel veel tijd gaan opslokken. Gebruik het als een beloning nadat je hebt gedaan wat je moest doen, niet als een manier om je verantwoordelijkheden uit de weg te gaan.

Pak het slim aan en geniet gewoon van een verzetje zonder dat het je leven overneemt.


Eentonig

Begint het nogal eentonig te worden? Tijd om de boel eens flink op te schudden.

Als het saai wordt, doe je iets verkeerd. Probeer eens een nieuw speeltje, kijk een ander soort porno of verken nieuwe fantasieën.

Breng wat afwisseling in je routine om het spannend te houden. Je lichaam zal je dankbaar zijn.



Een paar woorden om mee af te sluiten

Gezond masturberen is geweldig voor zelfontdekking, stressverlichting en seksueel welzijn.

Maar balans is het sleutelwoord. Laat het je leven niet overnemen: let op voor overdaad, desensibilisatie en eentonigheid. Houd de lol erin!

Klaar om van je solosessies te genieten als nooit tevoren? Ontdek hoogwaardige onaholes en Japanse seksspeeltjes bij Motsutoys.

Ontdek nieuwe dingen, wees avontuurlijk en geniet, maar wel met mate. Veel plezier!

Schrijf je in voor de Motsutoys nieuwsbrief

This form is protected by reCAPTCHA - the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.